Bylinky Recepty

Čekáme na první jarní bylinky

„Rozárka se usadila, zavřela oči a naslouchání přírody mohlo začít…“

Jaro se probouzí, venku zpívají po ránu ptáci, v přírodě je vše, jak má být. Energie stoupá a první rostlinky vykukují ze země.

Byla jsem okouknout medvědí česnek, ale u nás si na něj ještě chvílí počkáme. A tak se zatím jen těším na první jarní rostlinky

jitrocel, ptačinec, pampeliška, jetel,řebříček

A na kouzlení v bylinkové kuchyni ………….

květ trnky, petrklíče a violky na rýžové kaši

řeřišnice luční a květy javoru
mladé výhonky smrku s šišticemi smrku a borovice, maliník, pampeliška, mochna husí
květy jetele, které blahodárně působí obzvlášť na ženy
Z jetele, bezových květů nebo smrkových výhonků vznikají fermentované limonády
jitrocelové listy blanšírované s pikantní omáčkou
mladé výhonky chmele, blanšírované jako chřest.

brzy zjara ze země vyráší bukové klíčky, které jsou vynikající na chleba
květy magnolie naložené v solném nálevu
lípové pupeny s denivkou

Prostě je toho spousta, co na nás čeká 🙂

Kolo sice bude muset ještě chvílí počkat, ale ne dlouho. Jaro se vším všudy ťuká na dveře 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *