Recepty

Jedlá příroda

Když jsem si pořídila chaloupku, měla jsem chuť přenést všechny bylinky k sobě na zahradu.

Časem jsem ale zjistila, že mnohem větší sílu mají právě na tom místě, na kterém se samy uchytí, na místě, které si samy vyberou pro svůj růst, adaptují se. Tím získají neuvěřitelnou sílu.

Květové limonády s jehličnany

A tak jsem původní záměr opustila a soustředila se spíše na sběr v přírodě.


Síla rostlin z přírody  je cítit při prvním doteku, při prvním soustu. Je tolik možností využití, až si někdy říkám, že vše poznat snad ani nestihnu 😀

Momentálně pomalounku vcházíme do nejkrásnější a nejmagičtější části roku, a to letního slunovratu. Síla rostlin nabývá na síle a vyvrcholí právě letním slunovratem. Rozkvétají mé oblíbené denivky, kopretiny ( u kterých sbírám do jídla malá poupata)  jetel, černý bez, letos vídám neskutečné množství kvetoucích jeřabin,  ale i výhonky jehličnanů stále vynikají svou krásnou zelení, která nás láká ke sběru a vyrobení si třeba sirupu, či limonády, likéru . Právě likér už pár let vyrábím a můžu říct, že je opravdu vynikající

Výhonky jehličnanů či zelené šišky, s přidáním medu, kůry pomeranče a jalovce zalejeme 50 až 60 % čistým alkoholem a necháme vše macerovat tak 3 týdny.

Malá inspirace ❤️

Chmelové mladé výhonky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *