Pokračuji ve využití divokých bylin z přírody v naší kuchyni.
První mladé lístky jitrocele, pampelišky nebo medvědího česneku moc ráda smažím v těstíčku.
Na těstíčko stačí jen voda, mouka, kurkuma, sůl. Vše smíchat do konzistence palačinkového těsta a pak už jen lístky ve směsi obalit a smažit.Lístky pak namáčím v dipu smícháním tamari omáčky a domácího přírodního octu. Pokud nemáte svůj ocet, můžete použít umeocet. Tuhle pochoutku si zamilujete určitě tak jako já.
Půl litru mléka, 2 vejce, sůl, 225 g špaldové celozrnné mouky. Vše řádně vyšleháme, přidáme divoké nakrájené bylinky a na pánvi smažíme palačinky, které po vychlazení nakrájíme na nudle.
1 máslo, 3 polévkové lžíce olivového oleje ( nebo konopného, lněného atd.) sůl, bylinky nasekané najemno. Vše řádně promícháme, uschováme v lednici
Jaro s sebou přináší úžasnou rozmanitost a barevnost na talíři ♥
Pokud byste chtěli používat divoké bylinky v kuchyni, ale nevíte jak na to, můžete se připojit na některý z mých vyhlášených kurzů (v nabídce sekce KURZY)