Dnes, již známá bršlice si své místo na výsluní musela vybojovat.
Každý bylinkář na ní nedá dopustit, neb , jak říká Vláďa Vytásek. Kdyby lidé jedli bršlici, byli by zdravější .
Bršlice je totiž pro náš organismus hodně přínosná. Obsahuje bílkoviny, vitamíny, minerální látky, zejména železo, ale hlavně odbourává kyselinu močovou, takže pro lidi trpící dnou velmi potřebná. A tak ji přidávám, kde se dá. Do polévek, pomazánek, do pesta, do špenátu, do nápojů
Nejlepší je brzy zjara, když jsou její lístky ještě zkroucené.
V lékárničce by neměla chybět mast s přidáním lístků černého bezu , kterou se nohy postižené dnou mažou 3x denně.
Mast se vyrábí z vepřového sádla, nebo jiného tuku. Bršlice se vloží do rozehřátého tuku, aby byly lístky ponořené, vaří se cca 10 minut, odstaví se do druhého dne, druhý den se postup opakuje a až třetí den mast používáme.
Veškeré bohatství máme pod nosem, na zahradách, v přírodě. Jen se naučit ho využívat.. Bršlice patří mezi přírodní poklady.