Pampelišky letos předběhly vše, co se dalo snad předběhnout.
Louky jsou porostlé krásnými žlutými květy a některé z nich již dokonce odkvétají, a to je teprve půlka dubna.
A tak se snažím užít si jejich blahodárných účinků co nejvíc
Pampeliškové květy v těstíčku na jahodové omáčce se k tomuto teplému, skoro letnímu počasí opravdu hodí.
Vše doplněno květy jabloní a sedmikrásek. Na talíři je to nádherná paleta nejen chutí ale i barev.
Když kvetou pampelišky, vždy si vzpomenu na film „Jíst, meditovat, milovat*, v kterém zazní doporučení pro lepší život – „Směj se játry“.
Mám pocit, že pampeliška nám k tomu úsměvu krásně dopomůže. Její blahodárné hořčiny jsou na jaře moc důležité a játra nám podpoří.
Abychom využili i poupata, pochutnávám si na salátu s pampeliškovými poupaty
Je to opravdu dobrota. Zdobeno řeřišnicí luční
Po dnešních pamlskách ve společnosti pampelišky se opravdu moje játra usmívají 😀
krásné jaro