Tak jako každoročně, i letos, jsme se setkali u celodenního vaření v bylinkové kuchyni.
Tuto akci, kdy opravdu celý den vaříme pospolu v kuchyni dle skript a mou pomocí, mívám jen v prostorách Školy jógy Karakal v Raškovicích jednou ročně. A tak tomu bylo i letos.
Sešli jsme se v krásných jógových prostorách již v 9 hodin, přivítali se pospolu, a poté se vrhli do přípravy první dobroty z celodenního menu, a tím bylo smrkové tiramisu.
Chuť smrkových výhonků v této podobě mnohé mile překvapila. Z fotky bohužel nelze tu slast přenést.
Po této delikatesce jsme si připravili miso pomazánku s medvědím česnekem a fermentovanými poupaty medvědího česneku
Poté se jedna skupina věnovala celerovému krému se salsou z bršlice a medvědího česneku s kopřivovým parmazánem z konopného semínka, druhá bylinkovým tortillám s fermentovanými květy medvědího česneku a kořením, podávané s guacamole a fermentovanou mrkví.
Po slastném obědě, který se nám vydařil, a kdy jsme byli opravdu již přecpáni, jsme se milerádi oddali vedené meditaci Yoga Nidry. Bylo fajn na chvíli vypnout a nechat se vést.
Odpolední menu nabízelo pampeliškový salát s hruškou a čechřicí vonnou, s halloumi v ořechové krustě s bylinkami .
Kdo chtěl, mohl navíc ochutnat již hotové čatní z pampeliškových pupenů
Závěr patřil kváskovému chlebu od naší místní pekárny Žuchov, z Frenštátu pod Radhoštěm, který na kurzech nikdy nesmí chybět.
Tentokrát tedy chléb s kešu tvarohem, pestem a uzeným „lososem“.
Kombinace již pohledem mnohé překvapila.
I když čas neúprosně plynul a já měla pocit, že jsou všichni účastníci unavení, překvapili.
Všichni byli zvědaví na čokoládu s borovicovými šiškami a šeříkem.
A to byl opravdový závěr dne našeho setkání.
Prostě den malovaný jako obrázek.
Při závěrečném shrnutí s dotazy, na které v průběhu dne nedošlo, byli všichni mile překvapení bohatou stravou, kterou lze vykouzlit z darů přírody v jednoduchosti a lehkosti a své tělo navíc tímto krásně vyživit.
Byl to báječný den a já se těším na další setkání, která nás čekají. Sice to už nebude ve stylu celodenního vaření, ale oběd si na každém kurzu vaříme a navíc ochutnáváme spoustu již hotových dobrot, ke kterým vždy dostanete skripta s recepty.
Nejbližší setkání bude 4.5.2024, kdy se opět sejdeme u bylinek a jejich použití v kuchyni, tentokrát v Pržně. Celý odkaz a možnost přihlášek, naleznete v sekci Kurzy.
Budu se těšit, co příště vykouzlíme, a čím se opět obohatíme.