Bylinkové vzpomínky z kurzů

Festival Aromaterapie Bylinky v Brně 2022

Další ročník Festivalu aromaterapie bylinky za námi. Musím říct, že každý ročník je opravdu ojedinělý, každý má svou energii. Každý ročník přinese nová přátelství, krásná setkání. Letošní nebyl výjimkou.

Přednášky jsem skoro nestíhala 🤭😄 zato jsem potkala spoustu přátel ať už z mých kurzů, nebo z virtuálního světa Fb a IG. S lidmi prostě stejně naladěnými.❤️

Na přednášku dorazilo spoustu lidiček, a za to jim moc děkuji. Jsem ráda, že lidi zajímá divoká kuchyně a že se navrací k tomu, co už dělávaly naše babičky. Že se učí zpracovávát vše, co nám příroda poskytuje.

A tak jsme si povídali, ochutnávali a učili se zapojovat bylinky do své kuchyně.

Ochutnali jsme :

Fetu s kandovanými ořechy a fermentovanou jeřabinkou
Bylinkové oleje

Šípkový med
Šípkové “ okurky“

Kandovanou jeřábinu, salát s yucou , semínka divokých bylin, bylinkové soli

A další a další dobroty. Vlastně byl plný stůl 😄😄

Zájem mě vždy moc těší a já teď budu vzpomínat a těšit se na další ročník. Tento se opět vydařil.♥️

Ale jedeme dál.

Přede mnou je momentálně příprava na Fermentační kurz ve Frýdlantě nad Ostravicí, na kterém si ukážeme různé možnosti fermentace, ale i zpracování podzimních plodů.  

Opět budeme ochutnávat –
Šípky – fermentované, vařené jako čatní, jako okurky.
Jeřabiny – fermentované, kandované, vařené
Podzimní dýňové fermentované čatní
Kimchi mangoldove
Rostlinné jogurty a sýry vyrobené pomocí Rejuvalec
Kimchi pomazánku
Podzimní semínka
A další a další možnosti uchování potravin.

Ještě stále se můžete přihlásit. Mám pár míst volných.

Přihláška v sekci Kurzy.

Budu se těšit ♥️

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *