Recepty

Bylinkovo čočková sekaná

Sběr a následné využití bylin v kuchyni je mou velkou vášní. Již od brzkého jara, kdy vyrazí ze země první jarní rostlinky, mě můžete zahlédnout v přírodě.

S velkou radostí sbírám a pochutnávám si nejen na vypěstovaných bylinkách ze zahrádky, ale i na divokých bylinkách.

Jejich sílu přírody se snažím uchovat i na později, a tak bylinky a plody fermentuji, nakládám, mrazím, ale i hodně suším .

Ze sušených bylinek si poté míchám směsi čajů a koření.

Suším nejen bylinky zahradní, ale i divokou plevel – kopřivu, rdesno peprník – listy i semínka, mochnu a další a další.

Tato čočková sekaná je podtržena nejen kopřivou, ale i rdesnem peprníkem, který má jemnou peprnou chuť, tymiánem, který dodává krásné aroma a medvědím česnekem pro zvýraznění chuti

A co všechno smícháte vy ?

Čočku nejdříve namočenou, poté uvařenou, ovesné vločky, mrkev, na oleji orestovanou cibuli, česnek a koření, na zahuštění přidáte lněné a jitrocelové semínko, olej a posekané mandle.

Vše ve vymazané chlebíčkové formě pak jen upečete.

Dobrou chuť ♥

2 thoughts on “Bylinkovo čočková sekaná”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *