Recepty

Kandovaný jeřáb

Podzim je tady a s ním hojnost.

Letošní úroda jeřábu ( u nás jeřábu obecného) je opravdu úžasná, a tak jsem letos konečně mohla zkusit jeřáb kandovaný. Samotná chuť mě opravdu mile překvapila. Hořkost se snoubí se sladkostí, takže vyniká výborně v kombinaci se sýrem.

Kandované jeřabiny
1 šálek cukru, 1 citron,pár hřebíčků, kousek skořice, vanilkový lusk a jeřáb.
Jeřáb nejdříve zamrazíme , alespoň na 2 dny , poté ho vložíme do vroucí vody, aby se převařil a hned zchladíme . Vše děláme pro odstranění hořkosti bobulovin. Cukr s citrón. štávou , několika lžičkami vody a kořením dáme vařit. Do vroucího sirupu dáme bobule a smažíme na malém ohni dokud nezesklovatí. Mám vyzkoušeno, že je lepší nechat ovoce v sirupu 1 den, aby natáhlo všechnu chuť. Pak bobule vložíme na pečící papír a usušíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *